Posted on

روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار “تیتریک“،  در خصوص بحث فیلترینگ گفت: موضوع فیلترینگ یک موضوع قانونی است و در ماده ۲۱ و ۲۲ قانون جرایم رایانه ای برای بحث فیلترینگ تعیین تکلیف شده است، دولت نیز مکلف به اجرای قانون است. از سمت دیگر در اصل سوم قانون اساسی مهیا کردن فضای سالم و مفید و کاربردی از وظایف دولت دیده شده است یعنی اگر دولت نتواند فضای مجازی را به فضای سالم و مفیدی تبدیل کند از وظایفی که در قانون برایش پیش بینی شده قصور کرده و حتی دیوان عالی کشور می تواند رییس دولت یعنی رییس جمهور را به خاطر قصور از جایگاه قانونی اش و عمل نکردن به وظایفش محاکمه کند.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف دولت جلوگیری از تسلط دشمن در فضای مجازی است افزود: متاسفانه تسلط دشمن امروز در فضای مجازی کاملا فراهم شده، نرم افزارهایی که متعلق به دشمن است و دشمن اطلاعات مردم ایران را از این فضا استخراج و تجزیه و تحلیل می کند و علیه خود مردم استفاده می کند .

کارشناس فضای مجازی در مجلس گفت: حریم خصوصی مردم امروز در فضای مجازی نغز می شود و به راحتی هر فردی می تواند تلگرام فرد دیگر را هک و سوء استفاده کند و حقوق شهروندی مردم از بین رفته است .

مومن نسب ادامه داد: در شبکه های اجتماعی شاهد هستیم افراد به راحتی آبروی فرد دیگر را از بین می برد و آن فرد نیز هیچ کاری از دستش برای شکایت بر نمی آید و تمام زندگی اش به هم می خورد و در واقع امکان اعمال قانون از مراجع قانونی برای مردم گرفته می شود و اگر شکایتی در دادگاه از شخصی که در تلگرام اقدامی علیه شما انجام داده است می کنید دادگاه نمی تواند جلوی فرد متخلف را بگیرد و حتی اگر هم دادگاه حکم دهد نمی تواند پیج، کانال و صفحه فرد متخلف را ببندد یا فرد را تحت تعقیب قرار دهد این باعث شده در فضای مجازی، فضای بهم ریخته ای ایجاد شود.

وی تاکید کرد: اگر دولت می تواند سرور این نرم افزارها را داخل کشور بیاورد و دفتری برای آنها در داخل کشور ایجاد کند که این نرم افزارها قوانین کشور را رعایت کنند و مثل شرکت های خارجی دیگر در ایران نمایندگی داشته باشند و به فعالیت خود در کشور به صورت قانونی و رسمی ادامه دهند و اگر دولت نمی تواند سرور این نرم افزارها را به داخل کشور بیاورد باید در واقع جلوی فعالیت این شرکت های غیرقانونی را بگیرد و گرنه قانون شکنی هرچقدر بیشتر شود در کوتاه مدت ضررش به چشم مردم می رود و در بلند مدت حتی دولت مردان هم از آسیب هایش نجات پیدا نمی کنند یعنی در واقع قانون اجرا شود.

کارشناس فضای مجازی در مجلس با اشاره به اینکه امروز محتوای مضر اینترنت بسیار زیاد شده است گفت: موسسه خانواده امن درآمریکا اعلام کرده است تا سال ۲۰۱۱ بالغ بر ۶۰۰ میلیون سایت غیر اخلاقی در اینترنت ساخته شده است لذا ما چند تا از این سایت ها را توانستیم فیلتر کنیم یا چند تا از این سایت ها را می توانیم فیلتر کنیم؟

مومن نسب ادامه داد: رییس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۱ اعلام کرد ایرانی ها ۵ میلیون سایت از این ۶۰۰ سایت را فیلتر کردند و بقیه سایت ها براحتی دسترسی برای آنها باز است.

وی افزود: باید مثل کشورهای اروپایی دیگر به نقطه ای برسیم که اینترنت را نه به صورت بلاگ لیستی یعنی آن چیزهایی که بد است را ببندیم بلکه روی اینترنت آن چیزهایی که خوب و مجاز است دیده شود و آن کسانی که مصرف علمی خاصی از سایتهایی دارند که ممکن آن سایتها برای عموم مضر باشد برای آن افراد آن سایتها باز باشد یا امکان دسترسی برای آنها فراهم شود و برای عموم، دانش آموزان و … بسته باشد در نتیجه اینترنت را به معنای واقعی کلمه طبقه بندی کنیم.

کارشناس فضای مجازی در مجلس در پایان تاکید کرد: مردم بهتر است کار مطالبه گری را به صورت جدی ادامه دهند لذا وقتی مشکلی برای مردم در خانواده شان در مورد فضای مجازی پیش می آید سعی نکنند مشکل را مخفی کنند تا آبرو آنها صدمه ای نبیند البته باید به این افراد حق داد منتهی حداقل نامه ای به مسئولان بنویسند و مطالبه گری کنند زیرا مسئولان باید این مشکلات را بدانند تا فضای امنی را در فضای مجازی برای مردم فراهم کنند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *