Posted on

روح الله مومن نسب در برنامه گفت و گوی اجتماعی با موضوع شبکه ملی اطلاعات با نگاه محوری به تقسیم کار ملی با اشاره به ویژگی های شبکه ملی اطلاعات، گفت: شبکه ملی زمانی معنی می گیرد که اینترنت امن، سریع و ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی با اشاره به این که شبکه ملی اطلاعات امروزه به صورت قطعه ای به مردم معرفی شده است، اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات تغییراتی در اکوسیستم مخابرات ایران به وجود می آورد که با نظر مثبت و منفی بسیاری از کارشناسان همراه است.

این کارشناس ارشد فضای مجازی در ادامه اضافه کرد: مخالفان هر تحول همیشه کسانی هستند که از بستر فعلی نفع می برند و همین طور موافقان یک جریان به دنبال یک بستر بهتر پیش می روند.

وی با اشاره به اجرایی نشدن شبکه ملی اطلاعات در کشور، عنوان کرد: افراد و نهادهایی که از عدم اجرایی شدن شبکه ملی اطلاعات نفع می برند در سال های گذشته با تسلط خود مانع اجرای این طرح شده اند.

مهندس روح الله مومن نسب با اشاره به این که بستر فعلی اینترنت در ایران منافع حداقلی بسیاری از نهادها را تامین می کند، تصریح کرد: هر تغییر کوچکی در بستر اینترنت فعلی می تواند منافع بسیاری از افراد و نهادهای فعال در حوزه سایبر را مخدوش کند.

وی با بیان این که افراد برای رفع ساده ترین نیازهای خود به سراغ اینترنت می روند، اظهار داشت: اگر دو فرد ساکن در تهران تصمیم به ارتباط با یکدیگر داشته باشند به دلیل عدم وجود شبکه ملی اطلاعات در داخل کشور مجبور می شوند تا از طریق پیام رسان های خارجی محتوای خود را از کشور خارج کرده و دوباره با ورود به کشور به فرد مورد نظر منتقل کنند.

این کارشناس ارشد فضای مجازی افزود: دو فرد حاضر در یک شهر ایران به راحتی می توانند از طریق یک فضای ابری داخلی اطلاعات خود را در بستر اینترنت تبادل کنند.

وی ادامه داد: افراد و نهادهایی که مسیر انتقال پیام مجازی را تامین می کنند در صورت وجود شبکه ملی اطلاعات بخش عمده ای از درآمد خود را از دست خواهند داد، بر همین اساس ترجیح می دهند تا وضعیت فعلی اینترنت در کشور ادامه داشته باشد.

مهندس روح الله مومن نسب با اشاره به این که مردم آشنایی و آگاهی چندانی از شبکه ملی اطلاعات ندارند، عنوان کرد: اگر مردم ایران حق و حقوق خود را از شبکه ملی اطلاعات بدانند، بدون شک با مطالبه گری پیگیر اجرای این موضوع خواهند شد.

وی با اشاره به این که شبکه ملی اطلاعات می تواند امنیت مجازی افراد را تامین کند، اظهار داشت: اطلاع مردم از ویژگی های ارزان بودن و سرعت شبکه ملی اطلاعات باعث می شود تا از این بستر استقبال شود.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی از شبکه رادیویی گفت و گو خسرو سلجوقی با اشاره به این که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در موضوع شبکه ملی اطلاعات نقش مجری را بر عهده دارد، گفت: شورای عالی فضای مجازی و مجلس شورای اسلامی در قالب لوایح بودجه باید در حوزه شبکه ملی اطلاعات تصمیم گیری های موثر را داشته باشند.

وی افزود: شورای عالی فضای مجازی در حوزه سیاست های شبکه ملی اطلاعات تقسیم کار مختلفی را برای تمامی نهادهای کشور انجام داده است.

مجری سند توسعه فضای مجازی کودک در ادامه اضافه کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سعی کرده در حد امکانات به وظایف خود در قبال تقسیم کار شورای عالی فضای مجازی در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات عمل کند.

فایل صوتی برنامه گفت و گوی اجتماعی از وبگاه شبکه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، متذکر می شود که این برنامه در ایام هفته از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۳:۳۰ از شبکه ی رادیویی گفت و گو پخش می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *