اشاره: شبکههای ضداجتماعی، موقعیتی را فراهم میآورند تا تهدیدات پیچیده و فرهنگ محور دشمن را بسترسازی کنند، ازآنجاییکه فضایمجازی و شبکههای ضداجتماعی با سرعت بسیاری در حال رشد و توسعه میباشند، تمام شئون زندگی بشر را میتوانند تسخیر کنند و غفلت از این موضوع میتواند تأثیرات بسیاری بر امنیت اخلاقی و اجتماعی و درنهایت امنیتی عمومی جامعه داشته باشد. یله و رها بودن این حوزه در ایران باوجود پیشبینی سازوکارهای مختلف و بازی در پازل استکبار، دغدغهای است که بسیاری از دلسوزان آن را فریاد میزنند. تا جایی که سهسال پیش مقام معظم رهبری شورایعالی فضایمجازی را جهت فرماندهی «انقلاب در فضایمجازی» تشکیل دادند؛ اما کمکاریها کار را بهجایی رساند که حتی این شورا که سران سه قوه را در خود جایی داده است، راه بهجایی نبرد و امروز مهیاسازی بستر فساد و انهدام بنیان خانواده تا جاسوسی و فراخوان اغتشاش رهاورد این فضایی است که دشمن برای ما جنگ با ما آماده کرده است و فرزندان ایران اسلامی با حمایتهای دولتی مشغول درو محصولات آلوده آمریکایی در این شبکههایند!! اینکه چه کسانی پشت این نابسامانیها هستند و چه کسانی کمکاری کردهاند و… مطالبی بود که در گفتوگو با روحالله مومننسب مطرح و در شماره گذشته نشریه منتشر کردیم، در این مجال برخی ناگفتههایی که تکمیلکننده مباحث گذشته است را از زبان این کارشناس خبره فضایمجازی مرور میکنیم:
پیوستفرهنگی در محاق
بر اساس ماده یک سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه هر پروژه و طرح مهمی در کشور باید با پیوستفرهنگی ارائه شود که در همین راستا کمیسیون پیوستفرهنگی در شورایعالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد و حالا چهار سال و تقریباً هشت ماه از آن گذشته است و در این مدت فقط یک طرح در کشور پیوستفرهنگی داشته است و آنهم رایتل بوده و جالب اینکه پیوستفرهنگی این شرکت نیز یک صفحه سفید است که بالای آن نوشتهشده پیوستفرهنگی و پائین این صفحه سفید را مقامات مربوطه امضا کردهاند!! یعنی به خاطر اینکه بتوانند مجوز بگیرند یک صفحه سفید را بهعنوان پیوستفرهنگی ارائه دادهاند! و همه هم آن را امضاء میکنند. خوب اینگونه دهنکجی به قانون را کجا میتوان پیدا کرد؟
گروه سهنفرهای که شورایعالی مجازی را دور میزند
ببینید نسل سوم مخابرات اصلاً پیوستفرهنگی ندارد. دبیر شورایعالی فضایمجازی اعلام کرد که غیرقانونی است. اعضای شورایعالی فضایمجازی گفتند غیرقانونی است. ۵۹ نفر از نمایندههای مجلس و دادستان کل کشور گفتند که غیرقانونی است. برخی از مراجع تقلید مثل آیتالله مکارم شیرازی و آیتالله علوی گرگانی فتوای حرمت دادهاند. حضرت آقا به جد گفتهاند که پیش از راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و پروژههای اقماری آن، این کار خلاف قانون انجام نشود، حتی با وعدههای بیجا، انتظارات کاذب هم ایجاد نشود. با همه این مخالفتها میبینیم وزارت ارتباطات مجوز نسل سوم و بالاتر را صادر میکند و متأسفانه رسانهملی که رییس آن تنها عضو حقیقی و حقوقی شورایعالی فضایمجازی است، تبلیغات این کار خلاف قانون و خلاف شرع را انجام را پخش میکند. جالب است بدانیم در وزارت ارتباطات یک کمیسیونی است به اسم تنظیم مقررات که سه عضو آن را دولت منصوب میکند و هر سه عضو آن از اصلاحطلبان معروف و وابسته به حزب منحله مشارکت هستند. آنوقت این شاخه مشارکت بود که تصویب کرد نسل مخابرات عوض شود! یعنی اینگونه شورایعالی فضایمجازی را از گردونه تصمیمگیری در این عرصه مهم خارج کردند. شورایعالی فضایمجازی که سران سه قوه، رئوس ۱۲ وزارتخانه و نهاد مهم کشور ازجمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی و صداوسیما و کارشناسان این حوزه به انتخاب امام خامنهای را در خود جای داده است، بهراحتی توسط یک گروه کوچک دولتی دور زده میشود و صدای هیچکس هم در نمیآید.
پیچدرپیچهای یک وزارتخانه
بهعنوان نمونه در وزارت ارتباطات معاونت تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و در شورایعالی فضایمجازی معاونت تنظیم مقررات مرکز ملی، کمیسیون عالی تنظیم مقررات و دبیرخانه تنظیم مقررات، تماماً یک مأموریت دارند! آقای جهانگرد که قبلاً از سوابقش در فتنهها و سمتها و عناوین پرشمارش در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته بودیم و ردش در همه جای وزارت ارتباطات دیده میشود، خود را یک بوروکرات میداند و بوروکراتها معتقدند که آنقدر سازوکار ببند و در این پیچدرپیچها هر کاری میخواهی انجام بده. مافیاهای متعدد واردات پهنای باند و دلالان اطلاعات و کاسبان تجهیزات مخابراتی و دکانهای عدهای در دامین و آی پی فروشی و کاسبیهای تحریم و اهالی زد و زد و بندهای حاشیه WSIS و ICANN و درآمد تجار فیلترشکنها و قاچاقچیهای پهنای باند همکار OTTهای صهیونیستی و مجوز فروشها و حقالسهم بندیها و مدیری که کارتابل خود را در خانهاش در آمریکا امضا میکند و دهها راز مگوی دیگر حضرات هم بماند برای مجالی دیگر، بهشرط حیات.
وزارتخانهای با اختیارات سه قوه!
تنها به این بسنده کنم که وزارت ارتباطات یک پدیده است! این وزارتخانه هم اختیار قانونگذاری دارد، هم در بسیاری از حوزهها انحصار در اجرا دارد و هم باید بر حسن انجام مأموریتهای خودش نظارت کند! یعنی مثل مجلس قانون میگذارد، خلاف اصل ۴۴ در دولت انحصار اجرا دارد و مثل قوهقضاییه اختیار نظارت و حتی صدور حکم هم دارد و به قول رییسجمهور وقتی همه این اختیارات یکجا جمع شود، فساد میشود!
اختیارات وسیع پنجتاییها
در وزارت ارتباطات یک جایی است به نام شورایعالی فناوری اطلاعات که اختیارات آن از شورایعالی فضایمجازی هم بسیار بیشتر است. باز در جای دیگر جایی است به نام شورایعالی انفورماتیک که اختیارات بسیار زیادی دارد. شورایعالی اطلاعرسانی و شورایعالی افتا و… حدود پنجتا شورایعالی وجود دارد که با مصوبات مجلس یا مصوبه هیئت دولت، اختیاراتشان در بسیار از حوزههای فضایمجازی بهمراتب از شورایعالی فضایمجازی بیشتر است. شورایعالی فضایمجازی که توسط حضرت آقا راهاندازی شده و سران سه قوه و تمام نهادهای کشور هم از اعضای آن هستند را ببینید تا چه حد تضعیف کردهاند…
مجلسیها هم کم گذاشتند
مجلس میبایست یک کارگروه تشکیل میداد و تمامی قوانین مغایر و یا موازی با شورایعالی فضایمجازی را ملغی میکرد و یا به نفع شورایعالی فضایمجازی تغییر میداد. باید بدانیم که این خواست رهبر انقلاب بوده است و نقل است که امام در جلسات پیش از تشکیل شورایعالی فضایمجازی خطاب به آقای لاریجانی گفته بودند که شما در رابطه با این شورا قانونگذاری کنید و مشکلات و موانع آن را برطرف کنید ولی متأسفانه میبینیم که مجلس حتی یک مادهقانونی دراینباره تصویب نکرده است و سال گذشته با تصویب اعطای بودجه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای شورایعالی فناوری اطلاعات، عملاً شورایعالی فضایمجازی را ازنظر مالی به زیر زیرمجموعه دولت تنزل داد! این شگفتانگیزترین کار مجلس اصولگرا بود!
یک نفر کابل بکشد ۲۴ نفر فکر محتوا باشند
۲۵ نفر عضو شورا هستند که فقط یک نفر آنها فنی است که آنهم اگر بپذیریم آدم فنی است! فقط وزیر ارتباطات است و مابقی اعضا، محتوایی هستند. پیام این چینش حضرت آقا چیست؟ یعنی مباحث فنی اهمیت آن نسبت به مباحث محتوایی یک بیستوپنجم است؛ یعنی یک نفر کابل بکشد و ۲۴ نفر فکر کنند که از این کابل چه محتوایی عبور کند. آنوقت ببینید در وزارت ارتباطات چه خبر است. انواع رانتها و مافیاهای پیچیده که برخی از آنها را میتوان به اسمورسم نام برد جولان میدهند و برای زیرساخت تا محتوا تصمیم میگیرند! و این مثل آن است که مسئول خدماتی یک ساختمان، اداره تمام ساختمان و ترددها و تملکها را به اختیار بگیرد!
پیام عدم حضور مدعیان
حتی عدم حضور برخی افراد مدعی در این حوزه در بین ۲۵ نفر خود نیز دارای پیام است. چرا اسم فردی که خود را پدر اینترنت ایران میدانند در بین این افراد نیست؟ یا نام آن دیگری که خود را مغز متفکر فناوری اطلاعات در ایران میداند و یا آنیکی که میگوید توپولوژی شبکه و تمام تجهیزات بکار رفته در حوزه فناوری اطلاعات با نظر و تائید من خریداری و نصب شده است یا آنکسی که مدعی است تمام مدیران این حوزه دانشجویان او بودهاند و… در جمع اعضای شورایعالی فضایمجازی دیده نمیشود؟ به نظر میرسد پیام امام از عدم انتخاب این افراد این بوده است که باوجود و حضور برخی تفکرات پوسیده و وابسته نمیتوان در فضایمجازی انقلاب کرد.
انقلاب اینترنتی آغاز میشود
اینکه حضرت آقا میگویند باید در فضایمجازی انقلاب صورت بگیرد دارای مفهوم است. به نظرم در یک تطبیق با انقلاب اسلامی، شورایعالی فضایمجازی در مرحله قبل از ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ است! امام چهل دستور در رابطه با فضایمجازی به همه اعضای این شورا از سپاه و ناجا گرفته تا مجلس و دولت دادهاند؛ که اگر این دستورات اجرایی میشد، اینترنت ایران و جهان متحول میشد ولی متأسفانه امروز بعد از گذشت حدود سهسال هیچیک از آنها اجرایی نشده است و برخی را دقیقاً مخالف عمل کردهاند که شرح آنها بماند برای زمان دیگر؛ یعنی حضرت آقا با این دستورات یک اتمامحجت با مسئولین و خواص کردهاند و احتمالاً در سال آینده خود ایشان مستقیماً به موضوع ورود پیدا کنند. این میشود مرحلهای که حضرت امام در آن دوران مفهوم پیچیده کاپیتولاسیون را خیلی ساده و عامیانه توضیح دادند؛ که انقلاب نیز از همان نقطه شروع شد. الآن هم در فضایمجازی کاپیتولاسیون داریم؛ یعنی قوانین و مقررات کشور به نفع خارجیها و کاملاً علیه مردم است.
چهل دستور برای یک انقلاب
انقلاب در فضایمجازی هم باید با همان شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی اتفاق بی افتد؛ یعنی اول باید ما استقلال داشته باشیم و بعد به آزادی برسیم تا بتوانیم یک مردمسالاری مبتنی بر آموزههای دین مبین اسلام ایجاد بکنیم که آن چهل دستور رهبر انقلاب نیز بر همین اساس پیریزی شده است.
شورایی که خوابیده شد!
شورا به چند دلیل نتوانست کار بکند اول اینکه کسانی که از در بیرونشان کرده بودند از پنجره آمدند داخل و گردنههای اصلی مدیریتی شورا را گرفتند و اجازه برگزاری جلسات باکیفیت و اثرگذاری مطلوب را ندادند؛ یعنی در آخرین جلسه این شورا که قرار بوده ماهی یکبار انجام شود، تازه پس از سهسال به بیستمین جلسه رسیده است به کیفیت ارسال پیامکهای تبلیغاتی پرداخته میشود و بعد از چند جلسه تصویب میشود که محتوای پیامکهای تبلیغاتی باید قانونی باشد! دلیل دیگرش قوانین موازی و وجود شوراهایی با مأموریتها مشابه و اختیارات قانونی فراتر از این شورا است. بعد میبینیم یک شورا با یک ساختمان عریض و طویل و نیروی انسانی فراوان، عملاً خروجی ندارد.
مأموریت اندرویدی اوباما
اوباما در اسفند سال ۸۹ در کنگره سخنرانی میکند که از او سؤال شده بود که بودجه کلان جنگ نرم علیه ایران را کجا خرج کردهاید. اوباما در بند اول گزارش خود به کنگره میگوید با بودجه جنگ نرم علیه مردم ایران، اندروید را وارد ایران کردهام. بعد نگاه میکنیم میبینیم اسمارت فون ها اولین بار بهصورت انحصاری توسط شرکت گسترش انفورماتیک ایران وارد کشور شدند که یک شرکت صددرصد دولتی است.
وقتی واردات اینترنت آمریکایی ده برابر میشود
وقتی اسنودن میگوید ۱۴میلیارد بسته اطلاعاتی طی یک ماه از ایران سرقت شده، معنی آن چیست؟ و نهادهای مسئول چهکار میکردند. در همان ماه که از ما ۱۴ میلیارد بسته اطلاعاتی سرقت شد از فرانسه که ازنظر وسعت و جمعیت اندازه کشور ماست، ۷۰ میلیون قطعه-داده سرقت شده که عکسالعملها به آن را دیدیم. از آلمان که اینهمه سروصدا شد ۱۴۰میلیون سرقت شده است بر اساس همان سند، میبینیم در آلمان چه قانونهایی تصویب کردند. پارلمان آلمان قانونی تصویب کردند که حتی یک رأی منفی نداشت که خودشان گفتند این رأی بالا به یک قانون، در تاریخ آلمان بیسابقه است در این قانون بیانشده است که باید ما تمام حوزه شینگل را از اینترنت آمریکا جدا بکنیم. در اتحادیه اروپا قانون مشابهی تصویب میشود. در بلژیک و برزیل تصویب کردند که باید اینترنت آمریکایی را قطع کنیم. آنوقت در ایران تصویب کردند که اینترنت آمریکایی را ده برابرش بکنیم!
بر اساس زیرساختهای موجود و توسعه بدون برنامه آن الآن رئیسجمهور آمریکا میتواند دولت الکترونیک ما را قطع کند. چراکه «کیل سوئیچ اینترنت» زیردست اوباماست؛ یعنی اختیار دولت الکترونیک ما در دست رئیسجمهور دولتی است که با ایران اسلامی سر تخاصم و دشمنی دارد و وزیر ارتباطات ما دلال پهنای باند اینترنت و نماینده آژانس امنیت ملی آمریکا در ایران شده است و بجای سیاستهای کلی نظام، در جمهوری اسلامی ایران سیاستها رسمی آمریکا اعمال میشود.
شاید اگر مردم ما این چیزها را بدانند و مطالبه کنند، ویروسهای خطرناک وابستگی، سختتر و محدودتر رشد کنند و این اطلاعرسانی و ایجاد مطالبه وظیفه رسانهها و به طریق اولاً رسانههای حزباللهی است.
منتشر شده در هفته نامه یالثارات الحسین (ع) / شماره ۷۸۳ / مورخ چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳
سلام اقا روح الله
فونت نوشته هات هم خیلی ریزه وهم بد انصافا چشم هام درد میکنه وقتی نگاه می کنم
در ضمن نوشته ازقلاده سگ تافیلترینگ تلگرام در بلاگم http://www.asad94.blog.ir